personal
Na našem blogu saznaj kakav je pravi Sibir!
Putuj po beskrajnom prostoru Altaja, Bajkala i Jakutije. Upoznaj se s unikatnom prirodom i uplovi u istoriju surovog, tajanstvenog Sibira!
3
February

Knjiga o Sibiru

Uvod. U kome je Sibir živa legenda

Začudićete se, ali u svetu nema puno mesta na kojima nisu čuli za tu čudesnu teritoriju, koja se izgubila negde u samom centru evroazijskog kontinenta. Većina stranaca kada sazna da ste iz Sibira počinje da s razumevanjem klima glavom i da žmirka očima: "Hladno je, medvedi i lepota!"

I uopšte se ne ljutimo, jer je to istina!

Priroda

U Sibiru je iskonska priroda sačuvala svoju moć i veličinu, bez obzira na surovu klimu. To je teritorija kontrasta: ovde se nalazi najveće (i najčistije!) jezero na svetu - Bajkal, najveća močvara - Vasjuganska, najlepše planine - Altajske, ogromna tajga Evenkije, koja skriva neverovatna prirodna bogatstva, svoj pol hladnoće (-72 °С!) i čak pahulje koje su najkrupnije na svetu !

Komponente

Sibirske lekovite biljke, koje su prožete životnom snagom i divljom energijom, rado dele sa svima kojima je to potrebno sve što poseduju. Zato svaki školarac zna ovde koji biljni čaj vam može pomoći kada ste prehlađeni, a koji će vam dati energiju pred ispit.

Ljudi

Sibirci su navikli da čeliče dušu, telo i karakter. Koliko samo vredi sauna, kupanje u ledenoj vodi, kontrastno tuširanje i naravno legendarno skijanje u kupaćim kostimima. Šalu na stranu, ali ako ovi ljudi odmaraju tako, zamislite šta sve mogu da postignu kada rade! Tajne sibirskog uspeha vredi otkriti i dodati u ličnu motivacionu kasicu.

Otkrića

Ovde su rođena izuzetna naučna otkrića i inovacije, koje su bukvalno okrenule svet naglavačke. Sibirski naučnici su stvorili formulu mladosti kože od "podmlađujuće jabuke", naučili su da 100% sačuvaju sve ono što je korisno u prirodnim vitaminima i da štite genetski aparat ćelija.

Legende

Ali ono što je najvažnije - u Sibiru su odavno naučili da žive u harmoniji s prirodom i da obraćaju pažnju na lekcije kojima ih uči istorija. Sibirski šamani poznaju tajne stvaranja sveta, altajski iscelitelji umeju da leče bolesti, uralski majstori prave čudesne stvarčice od dragulja koji su skriveni u nedrima planina. O svemu tome u Sibiru postoje čudesni mitovi i legende - i koliko god da deluje čudno, mnogi će zatrebati svima nama u brzom tempu savremenog života.

Da li želite da saznate u čemu se ogleda snaga Sibira? Šta je to sibirski karakter? Zašto je sibirsko zdravlje posebno i da li je moguće dostići ga? Koje sibirske biljke ulaze u sastav proizvoda i zašto baš one?

U knjizi Sibir ima puno glava. Zapratite nas i prelistajte! Obećavamo da će biti puno novih stvari: povoda za razgovor i diskusiju, rušenje mitova i stvaranje dobrih navika.
Arhiva zapisa 2022

[}item{]