+7 (383) 328 10 60 međunarodni poziv

Endoekologija - čistoća unutrašnjosti organizma

Endoekologija je nauka koja proučava i razrađuje metode i sredstva koja omogućavaju očuvanje čistoće unutrašnjosti organizma i na taj način obezbeđuju normalan rad svih organa i tkiva. Endoekologija je nova grana naučne medicine, čiji zadatak nije da leči bolesti, već se pre svega bavi preventivom, što je jako važno u savremenim uslovima.

Adaptivna medicina - iz dubine vekova

Bezuslovno je čovek tokom evolucije pronalazio ne samo unutrašnje rezerve za opstanak, već je i koristio različite prirodne materije koje imaju adaptogena svojstva. Poznato je da su se adaptogeni široko koristili u narodnoj medicini Sibira, Kine, Altaja, Tibeta i drugih zemalja Jugoistočne Azije. Spominju se u starim medicinskim traktatima tibetske i indijske medicine. Ideje starih iscelitelja nisu prestale da budu aktuelne i u savremenoj naučnoj sredini - postoji pravac u medicini koji se bavi proučavanjem adaptivnih mogućnosti čoveka na uslove spoljašnje sredine, a takođe stvara metode i sredstva za povećanje tih mogućnosti i zove se adaptivna medicina.

Hronobiologija - bioritmovi i zdravlje

Hronobiologija je nauka koja proučava uslove nastanka, prirodu, zakonitosti i značaj bioloških ritmova, a takođe povezanost između bioritmova i ljudskog zdravlja.