personal
Na našem blogu saznaj kakav je pravi Sibir!
Putuj po beskrajnom prostoru Altaja, Bajkala i Jakutije. Upoznaj se s unikatnom prirodom i uplovi u istoriju surovog, tajanstvenog Sibira!
9
March

Darovi Sibira

Glava 1. U kojoj sibirska jela spašava sve od prehlade i tuge

...Ukoliko pogledate ishranu prosečnog Sibirca, videćete da ima puno čudesnih stvari - na primer, jela. Naravno, ne bukvalno, već u obliku različitih mešavina, balzama i ekstrakta iz tog unikatnog sibirskog drveta. Interesantno, a zašto?

Par činjenica

Jela je najvažnije drvo u Sibiru. Da-da, upravo ona, a ne kedar, kao što ste, verovatno, mislili. Jelu možete videti na celoj teritoriji Sibira - samu, u društvu drugih četinara ili kao deo prave tajge od jela. Svako drvo može da živi do 200 godina i da poraste do 30 m. Ali najvažnija unikatnost je čudesna otpornost na mraz i sposobnost da preživi i u najsurovijim uslovima.

Unikatna prirodnost

U jeli je sve divno - od nežnih iglica, koje nisu bodljikave do fitoncida, koji su dobri za imunitet, koje to drvo izlučuje u spoljašnju sredinu. U jelinoj šumi je vazduh svež i veoma prijatan - kao što govore u Sibiru, poželite da ga udahnete. I naravno, šetnje u takvoj šumi su jako zdrave.

Ali najvažnija vrednost jele je skrivena u njoj samoj. Svi sastojci, koji su dobijeni iz tog drveta - unikatni prirodni koktel od biološki aktivnih materija, koje su neophodne našem organizmu: polifenoli, bioflavonoidi i terpeni. U kompleksu pružaju moćno imunostimulišuće, tonirajuće, podmlađujuće i antiseptičko dejstvo.
To je realan izvor mladosti i sibirske energije!

Tajne wellness-kuhinje

U sastavu kozmetičkih sredstava i wellness-proizvoda možete koristiti različite sastojke, koje poklanja jela. Mnoga dejstva aktivnih sastojaka su poznata iz narodnih receptura, druga i dan danas ostavljaju prostor za najnovija naučna istraživanja.

• Jelino ulje
Sadrži preko 35 biološki aktivnih jedinjenja, koja imaju protivupalno, antiseptičko, antipiretičko i venotonično dejstvo. U sastavu balzama podstiče opuštanje mišića i nervnog sistema.

• Jelina živica
Tu aromatičnu lepljivu materiju drvo izlučuje kako bi zarasla oštećena kora. Kada se učvrsti na površini kore, živica stvara pouzdanu zaštitnu barijeru, koja sprečava štetne bakterije i insekte da prodru unutar. Isto takva zaštitna svojstva živica može da ispolji i na koži i sluzokoži - u sastavu različitih krema za zarastanje i pasti za zube. Kao komponenta balzama za zglobove i tela ona pruža izraženo antiseptičko i lokalno iritirajuće dejstvo, aktivira taktilni odgovor i smanjuje neprijatan osećaj.

• Ćelijski sok jele
Prirodni energotonik, koji poklanja bodrost i povećava odbrambene snage organizma. Pomaže vam da se oduprete negativnom uticaju životne sredine, stresovima i sindromu hroničnog umora. Aktivira imunitet, snabdeva organizam najdragocenijim terpenima i flavonoidima.

Tradicija i inovacija: tehnologija prerade

• Divlje bilje, koje se ručno bere
Kako bi se dobile aktivne komponente, koje su maksimalno zasićene (na primer, jelino ulje), mlade jeline šape (izdanci na granama drveća) beru ručno u divljoj tajgi. Nakon branja i primarnog čišćenja jeline šapice se šalju u specijalni kazan (u srce tajge!), u kome se u roku od par sati pomoću vodene pare od njih dobija ulje.

• Unikatne metode rada sa sirovinom
A ćelijski koncentrat jelinog soka zahteva finiji pristup. Na primer, za svoje proizvode Siberian Wellness koristi tehnologiju Bioeffective™ by Prenolica™ – ekstrakciju ugljen-dioksida jelinih četina, pritom se čuvaju svi "živi" elementi četinarskog drveća: za razliku od obične ekstrakcije u ovom procesu odsustvuje termalna obrada i organski rastvarači. Zahvaljujući tome u ekstraktu su u nepromenjenom obliku sačuvane sve korisne osobine materija, kojima su bogate četine sibirskog drveća, što obezbeđuje snažno izraženi efekat.

Ispostavlja se da Sibirci ne cene uzalud običnu četinarsku lepoticu i vekovima je koriste u tradicionalnim narodnim recepturama.

A Siberian Wellness brižljivo čuva nasleđe iskonskih stanovnika regiona i usavršava ih pomoću aktuelnih ispitivanja. I zahvaljujući takvom pristupu na našoj polici proizvoda ćete pronaći dosta sredstava, koja uključuju sastojke iz sibirske jele.

Wellness-najprodavaniji proizvodi Siberian Wellness-a na bazi sastojaka iz jele:

CoreNRG Urban Immunobooster
Balzam sirokog spektra "Koren", 250 ml
UJAN NOMO Balzam za telo "novo pakovanje"
CoreNRG, prirodna profilaktička pasta za zube

Arhiva zapisa 2022

[}item{]